Акушер-гинекологът д-р Христо Йорданов се присъедини към екипа на Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина „Света Елисавета“ – Пловдив на 7 септември 2021 г. Висококвалифициран и всеотдаен в професията си, той е много ценен и обичан от своите пациенти. Завършил е медицина в Медицинския университет в Пловдив. Професионалният му път започва като ординатор в МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ в Момчилград (2014 г.), след което е специализант по акушерство и гинекология в МБАЛ – Хасково към Медицинския университет в Пловдев (31.03.2015-31.12.2019 г). Назначен е за лекар акушер-гинеколог в последното лечебно заведение от 1 януари 2020 г, където практикува до настоящия момент. Паралелно с това работи в АГ кабинет „Д-р Хисто Йорданов“ в Медицински център – Хасково.

Притежава важни лицензи и сертификати от The Fetal Medicine Foundation (FMF): лиценз за извършване на ултразвуково изследване и биохимичен скрининг за хромозомни аномалии на плода в периода 11-13.6 г.с.; лиценз за извършване на ранен скрининг за прееклампсия; сертификат за измерване на дължината на маточната шийка и определяне на риска от преждевременно раждане и сертификати за успешно преминати теоретичен курс и тест за извършване на фетална морфология и фетална ехокардиография.

Д-р Христо Йорданов ежегодно участва в провежданите в България конгреси по майчино-фетална медицина и в акушерски и гинекологични конференции. Професионалните му интереси са в сферата на проследяването на бременността и специализираната ехография на плода, диагностиката и лечението на гинекологични заболявания, коплоскопията, диагностиката и лечението на стерилитет и оперативните техники.

Членува в Българския лекарски съюз.