Доц. Емилияна Конова, д.м., клиничен имунолог и управител на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ , и отец Апостол благославят екипа и пациентите.

Над 1 700 деца са се родили чрез методите на асистираната репродукция от създаването на Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина “Св. Елисавета” – Плевен през 2007 г. до края на 2022 г. Празничната статистика е повод за радост и гордост в този специален ден, какъвто е големият християнски празник Благовещение – 25 март.

Екипът отчита и 51 текущи бременности (някои многоплодни), които са сбъднати чудеса за 51 български двойки. Общият процент на клиничните бременности през миналата 2022 г. е 50,3%, а за предходната 2021 г. той е 43,5%, като данните са съизмерими с най-високите европейски и световни стандарти в областта на репродуктивната медицина. Семействата, посетили клиниката, са от над 100 населени места.  

Отец Петко и част от екипа на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен.

По традиция в МЦ КИРМ “Св. Елисавета” в Плевен и Пловдив посрещнаха Благовещение с паралелни празнични водосвети. Отец Петко от храм “Св. Николай” в Плевен отслужи литургия за здраве на екипа и всички пациенти. Той призова милостта на Бог и прочете молитви за мир между всички хора по света, а на присъстващите пожела да носят благата вест на все повече семейства. Отецът призна, че днешният празник е специален и за него, тъй като благодарение на екипа на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Плевен, той има внуче, което вече е на 10 месеца.

Отец Петко от храм “Св. Николай” в Плевен благославя чаровната Криси и нейната майка Вени.

Отец Апостол от храм “Св. Неделя” – Пловдив отслужи водосвет за здраве, за да са закриляни пациентите и екипът на МЦ КИРМ “Св. Елисавета” – Пловдив. Той пожела благословение, здраве, радост, успехи и често да чуват благите вести тези, които копнеят за тях.

Благовещение е голям църковен празник. На този ден архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството – сина Божий Исус Христос. За случилото се разказва в Евангелието на Лука в Библията.

Това тайнство е на особена почит сред майките, защото Света Богородица е тяхна закрилница. Благовещение е още един специален повод екипът на Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина “Св. Елисавета” в Плевен и Пловдив да си пожелае здраве, радост, вдъхновение и успехи.