LIUSI-3

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ С УЧАСТИЕТО НА ЛЮСИ ДЯКОВСКА ОРГАНИЗИРА МЦ КИРМ ПЛЕВЕН

Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Св. Елисавета, Плевен за единадесета поредна година организира Коледен концерт. Тази година концертът „Аве Мария” е със специалното участие на гост-солист Люси Дяковска, Плевенска филхармония с диригент Димитър Косев и Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

Концертът ще се проведе на 21 декември, 2018 г. от 19.00 часа в Читалище „Съгласие 1869”, Плевен. Коледни класики от цял свят ще прозвучат за първи път с аранжиментите на Румен Бояджиев–Син, Константин Добройков и Георги Милтиядов, написани специално за Люси Дяковска и нейната „Аве Мария”.

Традиционните Коледни концерти на МЦ КИРМ Плевен са подарък за плевенчани в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Всяка година центърът кани гост-солисти, които заедно с домакините - Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова”, превръщат концертите в значими за града културни събития. До сега, в Коледните концерти на МЦ КИРМ са участвали Васил Петров, Милица Гладнишка, Марк Фаулър и Станислава Момекова от Държавна Опера Пловдив, Добромир Момеков – Държавна Опера Русе, Еделина Кънева и Марио Николов от Музикален театър „Стефан Македонски”, София и др. С предстоящия Коледен концерт, Люси Дяковска поставя началото на своето турне с Коледни класики от цял свят. За концерта са поканени съмишленици и приятели на центъра, пациенти, общественици, хабилитирани преподаватели и медицински специалисти.

8-2

МЦ КИРМ ПЛЕВЕН ПОДКРЕПИ ФИНАНСОВО КНИГАТА НА ТАНЯ ЛЮБЕНОВА „НАПИСАНО НА КИРИЛИЦА“

„Написано на кирилица” е новата документална книга, която Татяна Любенова – журналист и поет, представи на вниманието на плевенската общественост. Книгата, е посветена на 40-та годишнина от създаването на Дружеството на писателите в Плевен и отразява почти всички важни събития от живота на плевенските писатели в един близо 20-годишен период.С нея Татяна Духлинска отпразнува и личен празник – 65-ти рожден ден.

Творческата вечер по повод двете събития беше организирана снощи в Регионалната библиотека „Христо Смирнески” със съдействието на Дружеството на писателите в Плевен. Тя бе подкрепена финансово от Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина“ Плевен.

Да поздрави Татяна Любенова дойде лично кметът Георг Спартански. Той подари на рожденичката голям букет цветя и оцени по достойнство трудът й и резултатът от него.
На фона на професионално подготвена мултимедия от домакините на събитието авторката представи новата си книга. „Написано на кирилица” е една своеобразна история за близо 20-годишен период, в който Дружеството на писателите е правило общи събития, юбилейни тържества, както и голямата издателска дейност на членовете на Дружеството, подчерта тя. Творческата вечер завърши с авторски рецитал на стихове, които Татяна Любенова е създала през последните няколко години. Музикален дух на вечерта бяха изпълненията на пиано на Елеонора Карамишева.

МЦ КИРМ – ПЛЕВЕН ПРЕДЛАГА НОВ, ВИСОКО СПЕЦИФИЧЕН НЕИНВАЗИВЕН ПРЕНАТАЛЕН ТЕСТ – NIFTY Pro

По време на бременността малки фрагменти от ДНК на плода преминават през плацентата в кръвта на майката. Неинвазивните пренатални тестове се основават на изследване на този генетичен материал в майчината кръв, поради което са напълно безопасни за майката и плода. Първоначално тестовете провеждат скрининг за най-честите хромозомни аномалии на новородените при раждане (тризомия 21, 18 и 13), както и определяне на пола на плода. Тризомията е състояние, при което вместо обичайните две, има три хромозоми поради наличие на допълнителна цяла или частично цяла хромозома. Най-честите автозомни анеуплоидии са в резултат на допълнителна хромозома 21 (Тризомия 21, синдром на Даун), хромозома 18 (Тризомия 18, синдром на Едуардс), хромозома 13 (Тризомия 13, синдром на Патау). Този допълнителен генетичен материал може да бъде причина за раждане на плод с дисморфични лицеви черти, вродени малформации и различна степен на интелектуална увреда.

7-1

МЦ КИРМ ПЛЕВЕН ФИНАНСИРА ФОЛКЛОРНИЯ ФЕСТИВАЛ „ЛЮБИМОТО МИ ХОРЦЕ“

Четвъртият национален фолклорен фестивал „Любимото ми хорце”, организиран от плевенския Клуб „Северняците“ с ръководител Джейлян Демирев, бе открит на 2 юни 2018 г. на сцената на Летния театър в „Кайлъка“. Според регламента, фестивалът е без конкурсен характер, като в него участваха 20 състава от цялата страна – от Варна, София, Ботевград, Ловеч, Шумен, Разград, Плевен, Пордим, Левски, село Драганово. Основен спонсор на фестивала бе Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина“ Плевен.

МЦ КИРМ – ПЛЕВЕН ЩЕ УЧАСТВА В ДЕН НА РЕПРОДУКТИВНОТО ЗДРАВЕ В ПЛЕВЕН

Представители  на екипа на МЦ КИРМ – Плевен ще вземат участие в Деня на репродуктивното здраве, който ще се проведе в Плевен на 9 юни 2018 г. Той се организира от сдружение "Зачатие" за тринадесети пореден път и е най-мащабното събитие за двойките с репродуктивни проблеми в България. 

Posted by МЦ КИРМ ЕООД - Плевен
Readmore arrowRead more
1 юни 2018 - 2

ЗА ДЕВЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА МЦ КИРМ ПЛЕВЕН СЪБРА СВОИТЕ ДЕЦА НА ПРАЗНИК

Близо 200 деца, заченати ин витро или чрез друга терапия, събра на празник Плевенският ин витро център КИРМ „Св. Елисавета”. На 1 юни – Световния ден на детето, площадката пред центъра в Плевен се изпълни с детски глъч и усмивки. От цялата страна дойдоха деца с колички – единични, двойни и тройни. Семейства от София, Варна, Русе, Разград, Монтана, Силистра, Стара Загора, Пловдив, Несебър, Бургас, Враца, Габрово, Перник, Троян, Велико Търново и Плевен доведоха своите рожби. Голямата изненада бяха двамата малчугани от Струмица, Македония. За да се срещнат със своите лекари, акушерки и ембриолози те са пропътували дългия път от Македония до Плевен с усмивки и хиляди благодарности.

Posted by МЦ КИРМ ЕООД - Плевен
Readmore arrowRead more

Седмица на мъжкото здраве ще се проведе в МЦ КИРМ – Пловдив

МЦ КИРМ – Пловдив организира Седмица на мъжкото здраве от 4 до 6 юни, 2018 год., посветена на мъжкия фертилитет. Целта на безплатните андрологични консултации в центъра е, да се подпомогне диагностиката и лечението на репродуктивните неуспехи, вкл. след неуспешни ин витро процедури.

Posted by МЦ КИРМ ЕООД - Плевен
Readmore arrowRead more

ДЕВЕТИ ДЕТСКИ ПРАЗНИК ОРГАНИЗИРА МЦ КИРМ ПЛЕВЕН НА 1 ЮНИ

На 1 юни – Световният ден на детето, МЦ КИРМ Плевен организира детски празник за девета поредна година.

Празникът тази година ще започне от 11 часа на 1 юни 2018 г. (петък) пред Художествена галерия „Илия Бешков” в близост до центъра в Плевен.

Posted by МЦ КИРМ ЕООД - Плевен
Readmore arrowRead more

Седмица на метаболитния синдром в МЦ КИРМ – Плевен

Във връзка с повишената честота на метаболитния синдром при пациенти с репродуктивни проблеми (напр. поликистозен овариален синдром и нарушения в спермалните параметри при мъже), МЦ КИРМ - Плевен ще проведе от 18 до 22 юни 2018 г. кампания за установяване на метаболитен синдром при пациенти (мъже и жени) в репродуктивна възраст. Пациентите ще бъдат консултирани безплатно от специалист-ендокринолог.

Posted by МЦ КИРМ ЕООД - Плевен
Readmore arrowRead more

КОНСУЛТАЦИИ НА ДОЦ. Д-Р ЕМИЛИЯНА КОНОВА ВЪВ ВАРНА ПРЕЗ ЮНИ 2018

Доц. д-р Емилияна Конова, д.м., специалист по клинична имунология, ще проведе консултации с пациенти с репродуктивни и имунологични проблеми във Варна на 14 и 15  юни 2018 г.

Консултациите ще се проведат в МЦ "Надежда" – Варна, който се намира на бул. "Сливница" 40 (в близост до сградата на Община Варна).

Предварително записване на тел.: 064/ 804 790.

Posted by МЦ КИРМ ЕООД - Плевен
Readmore arrowRead more