received_495546151200655

СЕКТОР „ДЕТСКИ ГРИЖИ” В МЦ КИРМ – ПЛЕВЕН

През м. юни 2019 г. в Медицински център "Клиничен институт по репродуктивна медицина" беше разкрит кабинет по Детски болести и неонатология. Чрез него, мисията на центъра да осигури зачеване и раждане на здраво дете, беше продължена и след това – детето да расте здраво, обгрижено и спокойно, с добро физическо и емоционално здраве.

Присъединяването към екипа на центъра на лекар – специалист по педиатрия и неонатология, позволи създаването на Сектор „ДЕТСКИ ГРИЖИ”, чиято цел е комплексна диагностична и терапевтична грижа на екип от различни специалисти за здравето на най-малките пациенти.

kapachki-small

ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО И ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА СА ВАЖНИ ЖИТЕЙСКИ УРОЦИ

Малчугани от втори „А” клас на основно училище „Йордан Йовков” – гр. Плевен, техният класен ръководител г-жа Евгения Кацарска и г-жа Малинка Славкова – начален учител „ЦДО”, подкрепиха инициативата „Капачки за живот” на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” – гр. Плевен за събиране на пластмасови капачки.

Малките дарители с усмивка разказваха, че с голяма радост събират пластмасови капачки заедно със своите родители, баби и дядовци.

„Доброволчеството и опазването на околната среда са важни житейски уроци, на които искаме да научим децата”, споделиха педагозите от основно училище „Йордан Йовков” – гр. Плевен.
На 15 март 2019 г. Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” – гр. Плевен постави метално сърце в градинката пред главния вход на центъра, поддържана от неговия екип. Сърцето е закупено със средства на центъра и подкрепя инициативата на плевенчанина и състезател по бокс Румен Мотовски.

Със събираните средства ще бъде закупувана апаратура за нуждите на малките пациенти в Клиника по Неонатология и Клиника по Педиатрия на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – гр. Плевен, а тяхното изразходване ще бъде публично оповестявано – на сайта на медицинския център и с информационна табела върху металното сърце.

МЦ КИРМ – ПЛЕВЕН РАЗКРИВА КАБИНЕТ ПО ДЕТСКИ БОЛЕСТИ И НЕОНАТОЛОГИЯ – Д-Р ПАВЛИНА ПЕТРОВА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕКИПА НА ЦЕНТЪРА

pavlina-petrova

Д-р Павлина Петрова, специалист по детски болести и неонатология, се присъедини към екипа на МЦ КИРМ – Плевен. Тя ще извършва диагностика, проследяване и лечение в условия на доболнична помощ на деца от 0 до 18 годишна възраст. Консултациите на д-р Петрова с малките пациенти са в понеделник и петък, от 13.00 до 17.30 ч., по предварително записан час на тел.: 064 804 790.

1 23456789

УЧАСТИЕ НА ЕКИПА НА МЦ КИРМ ПЛЕВЕН И ПЛОВДИВ В ДЕНЯ НА РЕПРОДУКТИВНОТО ЗДРАВЕ В ПЛОВДИВ

Част от екипа на МЦ КИРМ – Плевен и Пловдив взе активно участие в Деня на репродуктивното здраве, който бе организиран от Сдружение „Зачатие” в Пловдив. Пред събралите се над 150 двойки от цялата страна и представители на ин витро клиники, д-р Добринка Гинчева, д.м., специалист по акушерство и гинекология, направи презентация на тема: ”Приложение на плазмотерапията в репродуктивната медицина”. Д-р Сава Петров, д.м., специалист по ендокринология и болести на обмяната, представи на вниманието на присъстващите „Съвременни аспекти в андрологията”.

1-june-2019

ЗА ДЕСЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА МЦ КИРМ ПЛЕВЕН СЪБРА СВОИТЕ ДЕЦА НА ПРАЗНИК

Близо 250 деца, заченати ин витро или чрез друга терапия, събра на празник Плевенският ин витро център КИРМ „Св. Елисавета”. На 1 юни – Световния ден на детето, площадката пред медицинския център в Плевен се изпълни с детски глъч и усмивки. От цялата страна дойдоха деца с колички – единични, двойни и тройни. Семейства от София, Варна, Русе, Разград, Монтана, Силистра, Стара Загора, Пловдив, Несебър, Бургас, Враца, Габрово, Перник, Троян, Велико Търново и Плевен доведоха своите рожби.

Специално за децата на МЦ КИРМ – Плевен тази година, пациентка на центъра, собственик на парти агенция „Вълшебен свят” подари малък спектакъл, като три добри феи орисаха всички деца за здраве, щастие, късмет и любов. Питър Пан пък им разказа приказка. Прегръдка за всяко дете дадоха Мики и Мини Маус.

„Вашите деца са бъдещето на България – в ръцете ви са бъдещите лекари, архитекти, инженери, бъдещите достойни граждани на родината ни. Плевен винаги ще остане в сърцата ви, защото дойдохте тук, при нас с вашите надежди и мечти и ние заедно помогнахме те да се сбъднат. Вие сте част от голямото семейство на МЦ КИРМ Плевен и ние растем заедно. Много здраве, късмет и успехи, мили деца!“ - така доц. д-р Емилияна Конова, управител на МЦ КИРМ Плевен, приветства децата и техните родители, дошли на празника да празнуват заедно с любимия екип на центъра.

zachatie

МЦ КИРМ – ПЛЕВЕН ЩЕ УЧАСТВА В ДЕН НА РЕПРОДУКТИВНОТО ЗДРАВЕ В ПЛОВДИВ

Представители  на екипа на МЦ КИРМ – Плевен ще вземат участие в Деня на репродуктивното здраве, който ще се проведе в Пловдив на 8 юни 2019 г. Той се организира от сдружение „Зачатие“ за четиринадесети пореден път и е най-мащабното събитие за двойките с репродуктивни проблеми в България.

ДЕСЕТИ ДЕТСКИ ПРАЗНИК ОРГАНИЗИРА МЦ КИРМ ПЛЕВЕН НА 1 ЮНИ

На 1 юни – Световният ден на детето, МЦ КИРМ Плевен организира детски празник за десета поредна година.
Празникът тази година ще започне от 11 часа на 1 юни 2019 г. (събота) на площадката пред центъра в Плевен. При лошо време - в Художествена галерия "Илия Бешков" в близост до центъра.
Ние, екипът на МЦ КИРМ Плевен, каним всички свои деца да празнуваме заедно сбъдването на най-съкровените човешки мечти.

pleven-days-2019-all

СОЛ И КОНСЕРВАНТИ ПРОВОКИРАТ АВТОИМУННИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ, А КУРКУМАТА, ЛЮТИТЕ ЧУШКИ И КАФЕТО ГИ ЗАБАВЯТ

Най-актуалната информация в областта на съвременната имунология беше представена по време на 8ма Международна работна среща “Автоимунитет през 2019: „ Добрите и лошите новини” от 10 до 12 април в Плевен. Организатори на събитието бяха Центърът по репродуктивно здраве - Медицински университет, Плевен; Медицински център «Клиничен институт по репродуктивна медицина» Плевен; Лабораторията по клинична имунология УМБАЛ «Св. Иван Рилски» - Медицински университет София; Българска асоциация по клинична имунология.

Автоимунитетът засяга между 5-8 % от хората и води до трайни хронични увреждания на човешкото здраве. Поради това идеята на проведената среща беше да се разгледат всички фактори, свързани с тези заболявания, и докъде са нещата на този етап. Участваха имунолози от центрове в цялата страна, както и ревматолози и ендокринолози. Гости на конференцията бяха и специалисти от Израел и Норвегия.

pleven-days-2019

ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В СВЕТА В ОБЛАСТТА НА АВТОИМУНИТЕТА ЩЕ УЧАСТВА В ПЛЕВЕНСКИТЕ ИМУНОЛОГИЧНИ ДНИ 2019

Един от най-големите специалисти в света в областта на автоимунитета, проф. Йехуда Шойнфелд, ще вземе участие в Осмата международна работна среща „Автоимунитет през 2019 г. – добрите и лошите новини“, която ще се проведе в рамките на Плевенските имунологични дни 2019 на 10 и 11 април в хотел „Балкан“ в Плевен.

sdr plovdiv

ВОДОСВЕТ ЗА ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ В МЦ КИРМ – ПЛЕВЕН И ПЛОВДИВ

За първи път на Благовещение едновременно в Медицинските центровете за репродуктивна медицина в Плевен и Пловдив отец Петко и отец Лазар отслужиха литургия за здраве на екипа в МЦ КИРМ и неговите пациенти.  Да носят благата вест всеки ден, пожелаха на всички работещи.  Доц. д-р Емилияна Конова, управител на центровете в Плевен, Пловдив  и Бургас пожела на всички работещи здраве, щастие, нови професионални успехи и хиляди сбъднати мечти. На нашите пациенти тя пожела да чуят благата вест и да поемат щастието в ръцете си. По традиция от години на този ден в центъра в Плевен се извършва водосвет за здраве и благоденствие.