Над 200 деца, заченати ин витро или родени, благодарение на терапия на родителите, събра на празник Плевенският ин витро център КИРМ „Св. Елисавета”. На 1 юни – Световния ден на детето, площадът през Художествената галерия „Илия Бешков” за четвърта поредна година се превърна в детска приказка. От цялата страна дойдоха деца с колички – единични, двойни и тройни. Семейства от Плевен, София, Варна, Русе, Бургас, Ловеч, Силистра, Стара Загора, Троян, Сливен,Ямбол, Монтана, Търговище, доведоха своите рожби, за да празнуват заедно с екипа на ин витро центъра.

Доц. д-р Емилияна Конова – управител на центъра, поздрави децата и родителите от името на екипа при центъра. „Най-голямото наше дете догодина ще бъде в първи клас, най-малките са само на по няколко месеца, а имаме и такива разбира се, които са на път“, каза доц. Конова. „На днешния празник са дошли родители с децата си от всички краища на България. Те чувстват екипа в центъра, както и града ни близки и идват на 1 юни всяка година, колкото и далеко да са от Плевен“, обясни доц. Конова.

Приказна фея дойде специално за тържеството и прикани децата да пеят и да танцуват заедно с нея. Те демонстрираха своите умения в танците, пяха песнички и рецитираха стихчета. Изненадата за всички – деца и родители, бе прекрасното изпълнение на детската певческа група към училище „Христо Ботев” Плевен. Чаровните момичета с изпълненията си и оригинални танцови стъпки, повишиха изключително много настроението на празника. Малката балерина Александра доказа за пореден път силата на детския талант.

Поздравите, пожеланията и снимките за спомен не спряха в продължение на часове. Празникът се превръща в традиция за центъра и всички – и екип, и родители, си обещават, че традицията ще продължи.