За трета поредна година Медицински ин витро център – Плевен връчи Годишни награди в три категории. Те бяха дадени от доц. д-р Емилияна Конова, управител на центъра, на коледно тържество в зала «Катя Попова» на 15 декември 2010 г.

Наградата „Специалист на годината” се дава на специалист от екипа на МЦ КИРМ, който е показал най-високо професионално развитие и е постигнал най-високи професионални успехи. Тази година наградата получи една крехка жена, която повече от 15 години първа е поемала живота в ръцете си и която в продължение на три години в Ин витро център – Плевен първа се среща с желанията и проблемите на потърсилите ни семейства. Заедно с тях се радва за успеха им. Заедно с тях скърби при неуспех и им вдъхва нова надежда и сили да продължат напред – нашата акушерка – Красимира Маринова.

Наградата „Майка на годината” всяка година отива при една българска жена, извървяла дългия и труден път до своето дете, благодарение на силната си воля, дух, вяра и себеотдаване, в името на майчинството. Тази година тя е присъдена на нашата пациентка Нели Стоянова от Плевен, която не се спря пред трудностите на живота и положи неимоверни усилия, за да успее да постигне най-силното си желание! Днес тя е щастлива майка на две деца – момиченце и момченце. Всички ние й се възхищаваме за смелостта и волята й.

Третата награда е „Плевенчанин на годината”. По традиция тя се дава на наш съгражданин, с когото центърът се гордее. Тази година тя е за мъжа, когото Любомир Левчев поетично нарече “плевенският „оазис” към когото се стремяхме всички млади водачи на кервани, натоварени с творчески мечти и илюзии”. Присъждаме нашата награда Плевенчанин на годината на г-н Никола Попов, когото ние пък наричаме Пазителят на Плевенската духовност и му желаем още дълги години на здраве и творческо съзидание.

Концертът „Коледна магия» с участието на Хор «Гена Димитрова» бе подарък, който Центърът направи на плевенчани, в чест на настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Той започна веднага след награждаването. Изпълненията на солистите и младите таланти на хор „Гена Димитрова” направо взриви публиката.